“Свята ” біблійна команда.

Про аморальність біблійних “святих” знають всі, хто хоча б раз читав біблію з початку і до кінця. Сутенер і альфонс Аврам, який торгував тілом своєї “благовірної” Сари, Сара, яка підсовувала свого брата і мужа Аврама в ліжко невільниці, братовбивця Каїн, зрадники учні Ісуса, та й сам Христос явно психічно тяжко хвора істота.

Спробуйте знайти біблійну особу, про яку можна сказати, що вона, з точки зору людяності нормальна, мені, наприклад, це не вдалося. Продовжуємо список діянь юдохристиянських дикунів і нелюді.

10 біблійних персонажів, які здійснювали досить дивні вчинки з точки зору моралі.

Як не дивно, в Біблії є персонажі, представлені як праведні і добродійні люди, деякі вчинки яких аморальні і навіть жахливі. Перед вами десять біблійних представників вельми сумнівною моралі.

1. Єлисей
Єлисей був пророком, що жив, за припущеннями, в дев’ятому столітті до н. е. Єлисей здійснив чимало чудес, наприклад, повернув воду Єрихону і воскресив сина однієї жінки, але є одне «диво», яке виділяється з ряду його вчинків.
Одного разу діти посміялися над лисиною Єлисея, за що пророк їх прокляв і закликав на їхні голови смертну кару. На поклик прибігли два ведмеді і розірвали дітей на шматки. Тобто, праведний пророк-звірячому вбив 42 дітей, просто тому що над ним сміялися. Зараз Єлисей шанується як святий.

2. Іаїль
Можливо, ви ніколи не чули про Іаїль: її єдина роль в Біблії була домогтися довіри людини і вбити її. У битві між ізраїльською і ханаанської арміями в Святій війні перемога залишилася за ізраїльтянами,які перебили всіх воїнів супротивника. Втекти вдалося тільки Сисарі – воєначальнику армії.
Рятуючись від переслідувачів, в пустелі він наткнувся на намет союзника – кенеянина Хевера. Дружина Хевера, Іаїль, вибігла назустріч Сисарі, проводила в намет і запевнила, що він у безпеці. Потім Іаїль дочекалася поки гість засне, підкралася до сплячого і увігнала кіл від намету йому в скроню, прикувавши голову до землі.

3. Давид
Цар Давид, мабуть, сама праведна людина в Біблії, навіть незважаючи на те, що поодинці убив і оскопив 200 чоловіків на прохання дружини. Жорстокість часто йде з праведністю рука об руку, і саме праведник починає бійню.
Давид з армією вторгся в сусідні землі і знищив усіх чоловіків і жінок в захоплених містах. В Біблії не вказано причину такого вчинку, відомо лише, що це були «старі жителі землі» – мабуть, Давид знищував корінне населення. Навіть хрестоматійний епізод вбивства Давидом Голіафа закінчується відрубуванням голови переможеного ворога, після чого вона була пронесена навколо табору.

4. Самсон
Самсону була дарована Богом надлюдська сила для боротьби з филистимлянами. Самсон дійсно переміг ворогів, але потім почав вбивати все більше і більше людей. Він тримав парі з 30 чоловіками, що жоден з них не зможе розгадати його загадку. Якщо ж комусь це вдасться, він подарує їм 30 шовкових сорочок. Суперники обманом змусили дружину Самсона сказати їм відповідь. Воїн, щоб ухилитися від сплати боргу, вбив 30 інших осіб, зняв з них одяг і віддав його своїм противникам.

5. Ілля
Ілля – святий, який був пророком до Єлисея, поки Бог не підніс його на небо. Коли Ілля був пророком в Ізраїлі, багато людей поклонялися язичницькому богові Ваалу. Пророк вирішив покарати ізраїльтян і зібрав 450 пророків Ваала, велів їм убити бика, покласти на вівтар і молитися, щоб їх бог змусив вівтар спалахнути. Природно, нічого не вийшло. Тоді Ілля вбив бика, поклав на вівтар і помолився Богу. Майже миттєво запалала пожежа. Пророки Ваала увірували, але Іллі цього здалося мало. Він відвів їх до річки і по одному всіх стратив.
Ілля дійсно не раз доводив свою святість. Наприклад, цар наказав 50-ти воїнам привести Іллю, на що пророк відповів: «Якщо я Божий чоловік, нехай зійде з неба вогонь спалить тебе і твоїх 50 воїнів». Так він убив їх, а потім зробив те ж саме з наступною сотнею чоловіків, які за ним прийшли.

6. Їфтах
Їфтах був одним з синів міста Галаада, багатою людиною, але мати його була блудницею, а Їфтах був вигнаний з дому без спадщини. Через кілька років ізраїльтяни відшукали послів і попросили його повернутися до Ґалеаду, щоб повести армію проти аммонитян. Цар Аммон попросив у Ізраїлю просто дозволити їм жити в світі, на що ізраїльтяни відповіли: «Кого Господь Бог наш прожене від нас, те ми і здобудемо».
Їфтах до бою уклав угоду з Богом: якщо ізраїльтяни переможуть, Ієффай пожертвує перше, що зустріне його будинку по поверненню. Коли Їфтах з перемогою повернувся додому, йому назустріч вибігла його єдина дочка, яку божевільний фанатик і приніс в жертву.

7. Єгу
Єгу став царем Ізраїлю в результаті повалення царя Йорама. Єгу вистежив і вбив усіх членів королівської сім’ї Йорама – 70 осіб – і звалив їх відрубані голови за міськими воротами. Потім він проїхав по ще живій матері Йорама на своїй колісниці.

8. Іісус Навин
За легендою, Ісус поламав стіни Єрихону за допомогою трубного гласу. Як тільки стіни впали, армія Ісуса Навина увійшла в місто і вбила всіх чоловіків, жінок і дітей. І це не поодинокий випадок: міста Лівна, Лахиса, Еглоніл, Хеврон і найсвятіше також були зруйновані, і кожен їх мешканець знайшов свою смерть на вістрях мечів армії Ісуса Навина.

9. Мойсей
Мойсей відомий тим, що повів ізраїльтян з Єгипту. У книзі Виходу розповідається про десять страт, про те, як розступилися води Червоного моря і про те, як були отримані від Бога десять заповідей (в їх числі була «не убий»). Ізраїльський народ 40 років поневірявся по пустелі, більшу частину цього часу ізраїльтяни провели, нападаючи на чужі міста.
Після переможної битви проти мадианитян Мойсей наказав убити всіх немовлят чоловічої статі і всіх жінок, що пізнали чоловіка на ложе. Всіх дітей жіночої статі, які не пізнали чоловіка, залишити в живих для себе. Тобто всі маленькі дівчатка в містах мадианитян були зґвалтовані за наказом “святого”.

10. небог Яхве.
Ви тільки що прочитали, як були розорені десятки міст, як їх жителі були забиті; дізналися про згвалтування, релігійний геноцид, вбивство дітей і людські жертви. Але ми поки не говорили про спалюванні розпусти або вбивство 70 000 чоловіків. Якщо говорити про кожне подібне діяння, скоєне за наказом Яхве, або з його згоди, не вистачить і величезної товстої книги. Але ж за сьогоднішніми мірками всі подібні дії вважаються аморальними або навіть божевільними. За 800 років до народження Христа моральні підвалини були зовсім іншими, але це не означає, що вони можуть бути застосовані до сучасної дійсності.

Цікаво почути ваші думки, щодо даної теми.

Підготував: Кий Русич.

Література, яка може Вас зацікавити:

ВЕЛЕСОВА КНИГА. ВОЛХОВНИК

ВОЛХОВНИК: ПРАВОСЛОВ РІДНОЇ ВІРИ.

КОЛЯДА. ДИТЯЧІ ЩЕДРІВКИ, КОЛЯДКИ ТА ЗАСІВАЛКИ

ВЕЛИКИЙ КОД УКРАЇНИ – РУСІ. СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ.

ВЕЛЕСОВА КНИГА. СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ.

ГЕНЕАЛОГІЯ БОГІВ ДАВНЬОЇ УКРАЇНИ. ВАЛЕРІЙ ВОЙТОВИЧ

ВІРА ПРЕДКІВ НАШИХ. ВОЛОДИМИР ШАЯН – ТОМ II

МОЛИТВА ДО ДАЖБОГА

КОД МОВИ. РОЗМОВИ ДО БОГА. ЯР РУСЛАН

РІДНІ СВЯТА В КОЛІ СВАРОЖОМУ

МІФИ І ЛЕГЕНДИ ДАВНЬОЇ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКЕ НАРОДОЗНАВСТВО. ГАЛИНА ЛОЗКО

One Comment

  1. Homa Pryskiplyvy

    Я багато читав Біблію. Старий заповіт. Новий заповіт. Але запом’яталася, чомусь, лише біблійна історія з двома дочками, жили з батьком. Коли настав час виходити дочкам заміж але не було з кого. Дочки між собою домовилися підпоїти батька і почерзі з ним злягтися… Спочатку підпоїла батька старша і з зляглася з ним сташа дочка. Потім підпоїла батька і зляглася з ним менша дочка. Обидві завагітніли. Старша дочка народила сина …, від якого пішов рід ізраїлівий … Молодша дочка також народила сина …, від якого пішов рід ізраїлівий … Кровозмішування у генах … Хоча я хрещена, віруюча літня людина …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap