Запрошення на Великдень.

Друзі, запрошуємо Вас на свято Великодня що відбудеться 26 березня о 12 годині на Центральному жертовнику по вул. Володимирська 2 ( навпроти входу до історичного музею ) З собою мати писанки, крашанки, випічки, узвар та інші продукти на освячення.
Нагадуємо, що за тиждень до Великодня, 19 березня, велике українське свято Вербиця. Люди б’ють себе гілочками верби і говорять: – Не я б’ю, Верба б’є, за тиждень Великдень.

Жрець Рідної Віри українців: Велимир.

Література, яку можна замовити тут:

УКРАЇНСЬКІ МАГІЧНІ ЗАМОВЛЯННЯ

У книзі “Українські магічні замовляння” зібрані автентичні зразки древніх фольклорних текстів українського народу.

Замовляння – є найдревнішою пам’яткою народної культури, тисячоліттями передаючись з уст в уста. В них глибока архаїчна мудрість та релігійність нашого народу. Автором представлені магічі замовляння, класифіковані за різними тематиками: цілющі, військові, мисливські, господарські, любовні тощо. Проаналізувавши їх, дізнаємося наскільки сильним було слово у давнину. В основу їх покладений святий український звичай, без якого немислимий наш народ. Ці замовляння є своєрідним оберегом, які захищали не одне покоління. Книга буде цікава усім шанувальникам українського фольклору, а особливо дослідникам історії та релігії.

МІФИ І ЛЕГЕНДИ ДАВНЬОЇ УКРАЇНИ

Шановний читачу! Перед Вами предковічний усний язичницький епос України, що подається розлого, всебічно, друкуються українські міфи та легенди, що старовинніші від єгипетських пірамід. Видання є корисною цікавинкою як для дорослих, так і для дітей та юнацтва; книга також стане в пригоді вчителеві, викладачеві україно- та народознавства, студентові, зрештою – широкому читацькому загалові, котрий прагне пізнати витоки Української Духовності.

БОРЕК І БОГИ СЛОВ’ЯН. ІГОР Д. ГУРЕВИЧ

Відкрий для себе психологію слов’ян! Відшукай скарб, захований Волхвами!

Разом з Бореком перенесися в часі у міфічні краї, святі гаї, урочища й підземелля. Поринь у небо на чорному жеребцеві. Натрап на великого вепра і вовкулаків. Зустрінь воїнів, ворожбитів, охоронців вогню, передвісників долі. Пізнай пантеон давніх Богів слов’ян!

КОМПЛЕКТ 15 ПЛАКАТІВ ІЗ ЗОБРАЖЕННЯМИ РІДНИХ УКРАЇНСЬКИХ БОГІВ

Замість юдохристиянських ікон.

ВЕЛИКИЙ КОД УКРАЇНИ – РУСІ. СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ.

“Великий код України-Русі” можна сміливо назвати родовідною книгою українського народу. Вперше в українській історіографії докладно розглядаються давньоукраїнські основи – Боги, герої, племена, держави, мова, дохристиянська релігійна система. До дослідження залучено широкий пласт літератури: праці Гомера, Гесіода, Есхіла, Геродота, Світонія, Біблія, Велесова Книга і багато інших джерел. Доводи та висновки автора ґрунтуються також на численних світлинах артефактів, пам’ятників, святилищ, на стародавніх картах тощо.

ГРЕГІТ. ЗБІРКА РАННІХ ТВОРІВ. ВОЛОДИМИР ШАЯН.

Ця збірка містить невідомі широкому загалу ранні твори Володимира Шаяна — українського філософа, санскритолога,  релігієзнавця,  психолога і педагога, поета, прозаїка, перекладача, громадського діяча, основоположника Відродження Рідної віри українців, Віри Предків, одного з перших дослідників  “Велесової книги”, професора.

Володимир Шаян по праву визнаний засновником української етнофілософії, що ґрунтується на українському автентичному світогляді, позбавленому іноземних світоглядних і духовних надбудов. Запропонував ідею етнорелігійного ренесансу — відродження рідної релігії в Україні та інших європейських країнах.

СВЯТО. ВОЛЕЛЮБ ДОБЖАНСЬКИЙ

Відродження наших прадавніх Свят – це дорога до розуміння коренів культури нашого народу, його історії, основи нашого сьогодення і дороговказу у майбуття, адже саме без нашого минулого, нема в нас і свого майбутнього.

Українці, повертаймо свої свята, їх сутність та обрядовість, тоді з нами будуть і наші Боги, і наші Предки! Дотримуватися Звичаю свого народу, який даний нам Богом і генетично закріплений – святий обов’язок кожного. Це те, що об’єднає населення в єдиний народ, дасть нам силу, збереже нашу автентичність і неповторність, наш Рід.

РЕЧНИК РІДНОВІРА

Нам нема причини сором’язливо опускати очі долу, коли мова заходить за наших Пращурів – ми з Вами маємо чим пишатися. Наші Предки мали, закарбували, зберегли і донесли до нас головні СВЯТИНІ РОДУ нашого: ЗВИЧАЙ – Космічні Закони мирного і гармонійного співіснування з Природою; СВЯТА з їх багатющими різнобарвними світоглядними обрядами; МОВУ – носія духовного розвитку народу; археологічні пам’ятки-СВЯТИНІ – свідчення історичного минулого народу, схованого у сивині тисячоліть. Ми все це маємо!

Тому годі нарікати на Долю, схилятися перед труднощами та негараздами. Майже всі наші біди, якщо взагалі не всі, походять від того, що ми просто не виконуємо свій обов’язок перед своєю Землею, перед своїм РОДОМ, врешті-решт, один перед одним. Отож не гаймо часу! Повертаймо ЗВИЧАЙ Прабатьків через себе, для себе, для свого Роду, для тих, хто ще не розуміє, що він втратив і втрачає! І це є вимога часу, наш головний обов’язок перед Україною щодо повернення ГОЛОВНИХ ОДВІЧНИХ СВЯТИНЬ НАШИХ ПРАЩУРІВ!

ВІРА ПРЕДКІВ НАШИХ. ВОЛОДИМИР ШАЯН – ТОМ II

«ВІРА ПРЕДКІВ НАШИХ» — фундаментальна праця видатного українського вченого-санскритолога й філософа Володимира Шаяна (1908—1974) — засновника Ордена Лицарів Бога-Сонця (у діаспорі) та одного з лідерів Руху за відродження української рідної національної віри. До книги ввійшли найважливіші статті, дослідження, наукові розвідки, медитації з питань давньоукраїнської міфології, яку Шаян аналізує й трактує в тісному зв’язку з давньоукраїнською історією, філософією та ментальністю. 

Книга «Віра предків наших» є формою пізнання великого і прекрасного духовного світу давніх українців, пізнання творчого генія українського народу, що його упродовж віків і тисячоліть намагалися знищити вороги української національної духовності й самобутності. Книга «Віра предків наших» вперше видана 1987 року в Канаді й відіграє важливу роль в популяризації й утвердженні язичництва, рідної української національної віри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap