Треба вкладатися в ігри

Величезна різноманітність інвестиційних інструментів на ринку збиває з пантелику пересічного інвестора. Куди вкласти гроші? Нерухомість? Власний бізнес? Криптовалюта? Можливо, варто придбати акції світових або регіональних компаній? Депозити? Золото? Серед такого величезного вибору, звісно, легко загубитися. Одним з інструментів інвестування є вкладення коштів у розробку нових ігор та технологій.
З кожним роком ринок ігор досягає все більшої капіталізації. Раніше ігри вважалися особливо складним бізнесом – інвестори були впевнені, що тільки популярна гра може принести прибуток. Однак зараз багато ігор стали більше схожі на сервіси, які можуть приносити більше прибутку, ніж кіностудія. Це пов’язано з багаторазовим продажем ігрових предметів і переваг для гравців, а також зі зміщенням інтересів споживачів від офлайн-розваг до онлайн. Оскільки населення старіє і на зміну йому природним чином приходить молодь, перехід до онлайн-розваг відбуватиметься все швидше і швидше. Кожне нове покоління використовує все більш досконалі технології з раннього віку, і важливо йти в ногу з прогресом і вчасно помічати зміни в бізнес-середовищі.
Для порівняння, 26% представників покоління “зумерів” воліють грати в ігри, а не дивитися телевізор. Досить схожа ситуація серед міленіалів – 16%, серед покоління Х – 10%, а серед бумерів – лише 3%.

Interests of surveyed gamers of different generations ranked by their preferred interests

У багатьох пересічних споживачів вдома вже є персональні комп’ютери та кілька смартфонів, дуже багато хто не уявляє свого життя без інтернету, а на 98% комп’ютерів та смартфонів встановлена хоча б одна гра. Більшість людей вважають за краще завантажувати безкоштовні ігри, але, незважаючи на простоту першого входу в гру, тут є підступ – споживач звикає до гри і, швидше за все, захоче придбати деякі ігрові предмети, які дають йому переваги над ворогами, а також новий контент, камуфляжі, персонажів, бойові пропуски та інші предмети і послуги гри.
Існує величезна кількість способів монетизації гравців. І це досить великі гроші, на які варто звернути увагу.
Звичайно, перед тим, як інвестувати в ігри, необхідно ретельно дослідити ринок.
Давайте розглянемо кілька способів розвитку інвестиційної діяльності в цьому напрямку:

  1. Інвестування в молоді стартапи та маловідомих розробників.
  2. Участь у фінансуванні вже відомих видавців.
  3. Купівля акцій ігрових компаній, які вже пройшли IPO.
  4. Інвестиції в платформи та установи, що організовують кіберспортивні заходи та ігрові клуби.

Світовий ринок ігр з сегментаціею по платформах.
У 2022 році мобільні ігри принесли $103,5 млрд доходу, що на 5,1% більше, ніж роком раніше. Це більше половини світового ігрового ринку.
Ринок ігор для ПК зріс на 1,6% в річному обчисленні до $38,1 млрд у 2022 році. Браузерні ігри принесли на 16,9% менше, ніж у 2021 році, і загальний дохід склав $2,3 млрд.
Ринок консолей скоротився на 2,2% до $52,9 млрд.
Тепер у всіх має бути чітке розуміння, які ігрові платформи можуть приносити дохід і скільки. Надалі ми розберемо їх більш детально. А зараз перейдемо до цифр, адже мета будь-якої інвестиції – це прибуток.
Звісно, зараз багато хто скаже, що не час вкладати кошти в іграшки. Напевно, так. Але варто врахувати ситуацію на даний момент: багато компаній на фоні кризи скорочують персонал. Нестача коштів? Час єкономити? Можливо.
Подивимось на ситуацію з іншого боку. Німецький ринок ігор в 2022 році побив свої минулі рекорди. Виручка ринку вперше в історії подолала рубіж у €9,87 млрд.
Незважаючи на те, що темп зростання виручки сповільнився, він все одно росте. 2022 – 16% 2021 – 17%, а 2020 32%.

Як розподілилися витрати жителів Німеччини:
• мікротранзакції в іграх – €4,45 млрд (+2%);

• консолі, комп’ютери та інше “залізо” – €3,48 млрд (-3%);

• фізичні та цифрові видання ігор – €1,05 млрд (-1%);

• ігрові онлайн-сервіси – €866 млн (+20%).

Це дані тільки по одній країні, але таких країн багато, і прибуток в ігрових компаніях зростає.
Можливо, тому, розуміючи ситуацію, влада Саудівської Аравії інвестує $38 млрд в ігрову індустрію. Вони бачать в цьому майбутьнє і планують стати лідером ігрової індустрії. Час задуматись. Можливо, саме зараз той момент, коли світ ігрової індустрії готовий до змін та розвитку, незважаючи на всі кризи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap